top of page
ילד ישן
יועצת שינה
Babys_1_300x.png
pedagogy_1_300x.png
parents_300x.png
Diapers_1_300x.png
Sleep_1_300x.png

​השכבות ארוכות,

מלחמות בערב,

לילות לבנים,

יקיצות מוקדמות מדי,

ועוד צרות שקשורות בהתנהלות השינה של תינוקות וילדים בוגרים - לכולן אפשר לתת מענה בייעוץ שינה, תחת המטרייה של הדרכות ההורים, באותה גישה דיאלוגית רכה.

 

תשכחו מה ששמעתם על יעוץ שינה שדומה לאילוף! בוודאי שגם כאן מדובר בחינוך להרגלים חדשים אך זהו לא ייעוץ שינה צר בו מעתיקים שיטה אחת לכל הילדים ומתרכזים רק בה.

אצלי ההתייחסות היא רחבה יותר, מתוך אמונה שהאופן בו ילדכם נפרד מהיום ועובר למצב שינה- יש בו הרבה מעבר לטכניקה, אלא עולם של יחסים, צרכים ורגשות. לכן בדיאלוג, בהקשבה לצרכי הילד, בהתחשב בכל נסיבות חייו, בקצב שלו ובהתאם לרוח ההורים - נתאים את הפתרון לבעיה. מדובר בתהליך מדורג ומקיף.

 

 

דברו איתי

 

לאיזה גיל מתאים ייעוץ שינה, ובאיזו מתכונת?

 

מרגע שילדך נולד ועד שהוא בן 5 בערך, יש מקום להתייעץ עם יועצת שינה, שמוסמכת לעבוד עם הגילאים הרלוונטיים.

 

אם יש נושא שלא ברור לך לגבי השינה של התינוק/הפעוט, אם אתם תוהים האם זה זמן הגיוני "לחנך" לשינה עצמאית, אם אם מתלבטים מה לעשות עם הנקות בלילה, או אם אתם יודעים שאתם רוצים שינוי אבל לא בטוחים מה הדרך המתאימה לעשות אותו - יש טעם לפנות אליי.

לא לכל גיל ולא בכל המקרים נערוך ייעוץ שינה מלא.

ליילודים עד גיל 5 חודשים למשל תתאים הדרכת שינה לניו-בורן, שמתמקדת בהסתגלות לחיים שמחוץ לרחם, בהקשר של תנאים לשינה טובה. 

בגיל הזה עובדים על הקשבה פעילה לסימני העייפות, לומדים להבין מה התינוק צריך ובאיזה מינון, ואפילו רוכשים כלים שיכולים להקל עליו את ההסתגלות לעולמנו בחודשיו הראשונים. כל אלה בהחלט יכולים לתרום לשינה טובה, מבלי לערוך סדרת חינוך קשוחה. תילמדו איך להביא אותו להיתמסר לשינה בביטחון, תמקדו את העזרה שתגישו לו כך שתתאים בדיוק לצרכיו ולגילו (זה לא פינוק), ותילמדו גם איך להפסיק להציע אותה בזמן הנכון.  כך מונעים אגב צורך בייעוץ שינה ארוך יותר בעתיד.

אם התינוק שלך סרבן מוצצים, נרדם רק על המנשא כבר זמן רב, ולא ישן יותר מ-20 דק' רצוף - דעו שיש מה לעשות עם כל אלה, וברוח שפויה שמתחשבת בצרכיו שלו (בנוסף לשלכם).

לעומת זאת, לתינוקות מגיל 5 חודשים ועד 5 שנים יתאים ייעוץ שינה מסוג קצת אחר. אני קוראת לו ייעוץ שינה התנהגותי ברוח דיאלוגית.

ייעוץ השינה הזה הוא למעשה תהליך חינוכי מדורג שמשלב חופש בתוך גבולות. מגיל שבו אפשר כבר לרכוש הרגלים (ולשנות אותם) אנחנו מלמדים את התינוק/הפעוט להירדם בעצמו ולהתמסר לשינה רציפה. זאת בהתאם לצרכיו ההתפתחותיים ובהתחשב בגילו.

 

אם הילד שלכם מתקשה להתמסר לשינה בערב, מתעורר רבות בלילות, עובר למיטתכם, או נרדם רק על הידיים כבר זמן רב מדי, דעו שייעוץ שינה יכול לעזור לכם להבין מדוע הדברים קורים, ולמצוא את הדרך לפתרון הקושי הזה.

הגישה החינוכית

 

גישתי נותנת מענה לבכי לצד הימנעות מציות להרגלים "מפריעים", שמשמרים תלות מיותרת ומשאירים את כולכם טרוטי עיניים. ייעוצים אלה הם תהליך למידה ויש להיכנס אליהם בסבלנות והכלה, לצד מוטיבציה גבוהה ונחישות.

אנו לוקחים בחשבון את צרכיו ומסוגלותו של הילד, לצד משאלותיהם של הוריו.

בבסיס תפיסתי האמונה שנפש הילד היא במרכז. זאת לצד החשיבות שיש להקניית הרגלי שינה טובים והצבת גבולות בהקשר הזה. התהליכים שאני מובילה הם מדורגים, כשהעדיפות היא ליותר זמן תמורת פחות דמעות. אנחנו נותנים מענה מסויים לבכי אם כי לא מצייתים לו.

להרחבה על הגישה החינוכית הדיאלוגית אדלריאנית לחצו כאן

 

כתבו לי

ליווי להורים ולאנשי חינוך
ייעוץ פדגוגי נופר זנזורי לוטווין
נופר זנזורי מדריכת הורים ויועצת שינה

למה אצלי?

מדריכת הורים שמתמחה גם בשינה, ובפרט בגיל הרך, תראה לא רק את בעיית השינה פרופר, אלא תבחן בראייה מערכתית את התמונה ותדע לשייך קושי לעוד משתנים. כך יאותר הפתרון האידיאלי למשפחה וימנע שימוש בשיטות הרדמות שאינן מתאימות (דבר שעלול לקרות כשמתעסקים אך ורק בשינה עצמה). לפעמים הקושי בשינה הוא סימפטום לקושי אחר, לא מודע, שצריך לזהות אותו ולתת לו מענה מדוייק ככל שניתן. לא פלסטר. ולפעמים זוהי אכן בעיית שינה נקודתית שהתרחשה בגלל הרגל, חוסר תשומת לב, או חוסר ידע. גם בזה נוכל לטפל ביחד, בצורה ממוקדת שתתאים לאמונות ההורים.

כל ילד וכל בית הוא אחר והאתגר הוא להתאים את הפתרון ההולם ביותר לדיאדה שאתם. 

 

נכון ששינה היא פעולה טבעית שאין צורך כביכול ללמוד אותה, אבל כשקשורה בה תלות לאורך זמן רב או מאבק קבוע - יש צורך בהתערבות. עובדה היא שהרבה הורים חסרי אונים סביב נושא השינה של ילדיהם, ולזה נרצה לתת מענה. מהפן ההתנהגותי אני מלמדת איך לא להקנות הרגלים שבהמשך ייצרו תלות מיותרת, ואיך להיפטר מאלה שכבר ישנם. מהפן הפיזיולוגי אני מלמדת איך לתת מענה מדויק לצורך (ולא להרגל) תוך התחשבות בצרכים ההתפתחותיים והרגשיים של כל תינוק/ילד. חשוב שתדעו שגם את שינתם של תינוקות צעירים ניתן לשפר, אם זה לא נוצר מעצמו. 

גישתי מתאימה גם למי שמתקשה לקבל את רעיון "אימוני השינה" שיש היום, שהרי הכלים בהם אני משתמשת אינם אגרסיביים ולא כרוכים בנטישה.

אני מאמינה במיגור התניות שהורים לפעמים יוצרים שלא לצורך והן מקצצות לילד את הכנפיים.

אני מאמינה ששינה מושפעת מאד ממשתנים רבים, וביניהם מיחסי הורה-ילד גם לאורך היום, ולא רק בלילה.

 

נסכים שיחסים אפשר לתקן ולשפר בעזרת ייעוץ, ודרך כך, גם את השינה.

כאן אפשר לקרוא עוד אודותיי

כתבות נבחרות בנושא

הורים מרוצים

דעתי על ייעצ שינה אגרסיביים וללאבכי כל
דעתי על ייעוצי שינה.png

דברו איתי

מלווה פדגוגית
bottom of page